O singura vizita va va convinge ca imaginile din site nu sunt in stare sa redea in intregime frumusetea acestui loc de vis.

Muzeul de Istorie si Arta

Muzeul a fost oficial înfiintat în 1889 prin decret semnat de Grigore Tocilescu, directorul de atunci al Comisiei monumentelor istorice si a fost printre primele muzee din Romania. La început, muzeul din Campulung a functionat la manastirea Negru Voda. A fost organizat dupa reguli moderne din anul 1952, atunci cand a luat fiinta în Casa Stefanescu (cladire datand din 1735, restaurata în 1928), în care functioneaza astazi o sectie de arta populara si etnografie musceleana. Muzeul a functionat aici pana în 1975, cand expozitia de istorie a fost deschisa în cladirea în care se afla astazi Primaria orasului Campulung.

Muzeul de Istorie si Arta

Muzeul de istorie, care a luat fiinta în aceasta cladire, prezinta istoria zonei Muscel, dar si legaturile zonei cu judetele limitrofe, din cele mai vechi timpuri si pana la sfarsitul secolului al XX-lea. Muzeul a organizat cercetari arheologice la aproape toate monumentele din oras, unde au fost descoperite o serie obiecte (ciste din epoca bronzului, ceramica de import elenistica, ceramica romana, arme din sapaturile de la castrul Jidava), expuse acum în muzeu.

Actuala cladire a muzeului municipal din Campulung mai cuprinde o expozitie de arte plastice cu valori ale unor artisti plastici romani din perioada interbelica sau imediat dupa al doilea razboi mondial. În acelasi muzeu functioneaza si o colectie de stiintele naturii, vizitata mai ales de elevii claselor gimnaziale si primare.