O singura vizita va va convinge ca imaginile din site nu sunt in stare sa redea in intregime frumusetea acestui loc de vis.

Muzeul de etnografie si arta populara

Cladirea (Casa Stefanescu) a fost construita de catre tetrilogofatul Stefanescu, iar ultimul proprietar pe care l-a avut a fost avocatul Gheorghe Stefanescu, de unde si numele vilei „Gica Stefanescu”.

În anul 1928, trece printr-un process de restaurare de care se ocupa arhitectul Dumitru Ionescu Berechet, care si-a luat doctoratul în arhitectura cu aceasta lucrare, pentru care a primit si premiul Salonului Oficial. A fost membru al Comisiei Monumentelor Istorice, sef al Directiei Arhitecturii din Ministerul Culturii, sef al Patriarhiei Romane mai bine de 30 de ani, creator, restaurator, sef de santiere.

Muzeul de etnografie si arta populara

În anul 1948, cladirea este donata Academiei Romane, pentru a deveni muzeu, iar în anul 1952, se reorganizeaza aici Muzeul Orasenesc Campulung, care avea patru colectii – istorie, stiintele naturii, arta populara, arta plastica – pentru ca din anul 1977, sa adaposteasca sectia de etnografie si arta populara.

La parterul muzeului poate fi admirata o bucatarie taraneasca, „Casa mica” sau camera de lucru, în care se expuse obiecte de tors si tesut si „Casa mare” sau casa de oaspeti. La etaj, sunt expuse obiecte de ceramica, un mobilier pirogravat sculptat în preajma anilor 1920 si porturi populare muscelene.