O singura vizita va va convinge ca imaginile din site nu sunt in stare sa redea in intregime frumusetea acestui loc de vis.

Istoric Campulung

Campulung este un oras din judetul Arges, situat la o altitudine de aproximativ 600 m in regiunea Muntenia. Orasele invecinate sunt Pitesti (52 km N-NE), Curtea de Arges (47 km E), Targoviste (66 km V) si Brasov (84 km S-SV).

Este un oras cu o istorie impresionanta, ce atrage turisti din toate colturile tarii ca un veritabil magnet. Cele mai vechi urme de cultura dateaza inca din anul 200 i.d.Hr. Arheologii au descoperit atat in oras cat si in imprejurimi diferite dovezi ale existentei stramosilor nostri.

Ca orice alta asezare, Campulungul a fost mai intai sat. Dupa ceva vreme a avansat la statutul de targ, iar in sec. XIV a devenit oras. Datorita acestui lucru, numarul de locuitori si econimia au cunoscut o adevarata explozie.

Unele dintre cele mai insemnate evenimente ale istoriei moderne din Romania a avut loc la Campulung, printre care si revolutia de la 1821, ce l-a avut in prim plan pe Tudor Vladimirescu. O bucata desprinsa din istorie poate fi vizitata la Manastirea Negru-Voda, unde se afla o placa pe care este inscris juramantul de la 1848 al revolutionarilor campulungeni.

In timpul primului razboi mondial, pe la 1916, in aceasta zona s-au dus lupte grele intre soldatii romani si trupele germane. Drept dovada, mausoleul de la Mateias ne va aduce intotdeauna aminte de vitejia celor cazuti la datorie in infruntarile din zona Rucar, Dragoslavele, Campulung si Valea Mare-Pravat.

Urmarind istoria acestui oras, constatam ca nu exista aproape nici un moment important din istoria neamului nostru, angajare social-politica, acte culturale de anvergura nationala sau miscari de idei la care locuitorii orasului Campulung sa nu-si fi adus partea lor de contributie.