O singura vizita va va convinge ca imaginile din site nu sunt in stare sa redea in intregime frumusetea acestui loc de vis.

Casa memoriala George Topîrceanu

Casa memoriala ”George Topîrceanu” este situata la 6 km de municipiul Campulung, în imediata apropiere a manastirii Namaesti, în comuna Valea Mare-Pravat din judetul Arges, si este o filiala a Muzeului Municipal Campulung Arges.

Ridicata în anii 1900, este o constructie tipic musceleana, cu demisol, etaj si pridvor larg la fatada, acoperita cu sita, o casa taraneasca cum se vad multe la munte, în care a marele poet George Topîrceanu (1886-1937) a trait si a creat timp de opt ani. Poetul umorului sanatos si al unei duiosii profunde, Topîrceanu a colindat tara împreuna cu parintii sai stabilindu-se în cele din urma, la Namaesti, unde Paraschiva Topîrceanu, mama poetului, a înfiintat un atelier de tesatorie în incinta manastirii Namaesti.

Casa memoriala George Topîrceanu

Cladirea a apartinut socrilor poetului fiind donata în 1966 de catre sotia poetului, Victoria Topîrceanu, pentru a se amenaja casa memoriala a poetului. A fost organizata în 1967 si reorganizata în 1979.

În prezent adaposteste o expozitie memoriala permanenta ce ocupa parterul, un hol si doua camere de la etaj unde, se afla exponate originale, copii si facsimile, exponate legate de viata si activitatea poetului: o parte a bibliotecii personale, scrisori adresate familiei si prietenilor, manuscrise, fotografii, arme de vanatoare.